Ohjeet ikkunanpesuun

Ikkunanpesusta voi selvitä nopeasti, lue nämä siivousvinkit ja työ sujuu helpommin!

Viisi vinkkiä ikkunoiden pesuun

1. Pese pilvisellä säällä
Ikkunoiden pesu suositellaan tehtäväksi noin kaksi kertaa vuodessa, mieluiten keväisin ja syksyisin. Ikkunat kannattaa pestä pilvisenä ja tyynenä päivänä, jolloin sää on plussan puolella. Suora ja liian voimakas auringonpaiste kuivattaa ikkunan liian nopeasti, jolloin pesuaineliuos voi kuivua ikkunan pintaan. Liian kylmällä säällä ikkunat taas voivat jäätyä.

2. Valitse kunnolliset välineet
Ikkunanpesu sujuu hyvillä välineillä nopeasti. Pesua varten kannattaa varata erillinen ikkunanpesin tai siivousliina sekä siivousämpäri pesuvettä varten. Siistin lopputuloksen saa kuivaamalla ikkunan kuivaimella eli ikkunalastalla. Viimeistelyyn kannattaa varata nukkaamaton mikrokuituliina tai säämiskä. Korkeita ikkunoita pestessä kannattaa välineisiin kiinnittää jatkovarsi. 

3. Esivalmistele huolella
Ikkunanpesu onnistuu, kun esivalmistelut tehdään oikein. Pyyhi tai imuroi pölyt pois sälekaihtimista, ikkunanpuitteista ja -pielistä sekä ikkunanlaudalta ja tuuletusikkunasta. Peitä ikkunan alapuolella oleva lattia liinalla. Ota myös sälekaihtimet ja verhot sivuun ennen pesua.  Jos ikkunoissa on maaliläiskiä tai sitkeitä likatahroja, saat ne pois puhdistusterällä.

4. Käytä pesuainetta ja vettä kohtuudella
Jos haluat välttää roiskeet ja valuvan veden, käytä vettä kohtuudella ja purista pesimestä ylimääräiset vedet pois ennen pesua. Pesuaineeksi riittää muutama tippa astianpesuainetta 3-4 litraan vettä. Jos pesuainetta on liikaa, se jättää lasin pintaan nopeasti uutta likaa keräävän kalvon.

5. Kuivaa huolellisesti
Kuivaa ikkunat kuivaimella yhdensuuntaisin vedoin ja kuivaa kuivain jokaisen vedon jälkeen liinalla. Pidä ikkunalasta melko pystyssä kulmassa lasiin nähden, älä paina lastaa lasia vasten. Anna pestyn pinnan kuivahtaa rauhassa, jotta ikkunoiden väliin ei synny huurua. 

Lue myös