Moppirata - Siivoustyöpajat lapsille

Siivotaan Suomi yhdessä! Sinituote ja Marttaliitto kutsuvat kaikki mukaan haasteeseen.

Lapset oppivat kodin askareita tekemällä arjen hallinnan taitoja ja vastuullisuutta. Sinituote ja Marttaliitto haluavat tukea näiden taitojen oppimista. Suomen 100-vuotisjuhlavuoden lahjaksi Sinituote ja Martat ovatkin rakentaneet yhteistyössä Moppirata -työpajan. Moppirata on yhden oppitunnin mittainen toiminnallinen tuokio, jonka teemana on kodin siivous. Moppirata-kiertue toteutetaan valtakunnallisesti kouluissa syyslukukaudella 2017 ja se on tarkoitettu peruskoulun 4. luokkalaisille oppilaille. 

Lähde mukaan vapaaehtoiseksi kouluttajaksi!

Juhlavuoden teeman mukaisesti tämä projekti toteutetaan yhdessä koko Suomen kanssa, ja kuka tahansa voi ilmoittautua mukaan vapaaehtoiseksi projektiin, eivät ainoastaan Marttajärjestön jäsenet. Martat kouluttavat vapaaehtoisia työpajojen vetäjiä omissa  marttapiireissä. Mitään erityisiä taitoja ei tarvita, vaan normaali, jokakodin siivoustietämys riittää. 

Käytännössä tämä tarkoittaa siis noin kahden tunnin koulutuksen käymistä, ja esimerkiksi kahden 45 minuutin työpajan vetämistä syyslukukaudella oman paikkakunnan ala-asteella. Vapaaehtoiset palkitaan tästä työstään upealla siivousvälineillä, ja jokainen Moppirata -työpajaan osallistunut lapsi saa oman juniorimopin. 

Ota yhteyttä oman alueesi marttapiiriin ja ilmoittaudu mukaan koulutukseen.

Verkkokoulutus

Jos et pääse Marttapiuirin koulutukseen mukaan, voit käydä koulutuksen myös verkossa. Katso video silloin kuin sinulle sopii, tutustu materiaaleihin, ehdota sinulle sopivalle koululle työpajaa ensi syksylle ja ilmoita tiedot Martoille. Lue lisää ja käy koulutus täällä: 
www.martat.fi/moppirata

Moppirata teidän kouluun?

Haluatteko koulunne mukaan Moppirata 2017-kiertueeseen? Kaikki peruskoulun 4. luokat voivat ilmoittautua mukaan. Ota yhteyttä Martoissa Marjo Rantaan, marjo.ranta@martat.fi, tai oman alueesi marttapiiriin ja ilmoittaudu mukaan.

Vapaaehtoiset: Kuinka saan palkintopakettini? 

Kaikki koulutustuokion vetäjät saavat palkkioksi tehtävästään siivousvälinepaketin. Kun olet käynyt pitämässä Moppirata-tuokion, vastaa palautekyselyyn, täytä sinne yhteystietosi mukaan ja paketti lähetetään sinulle. Vastaa palautteeseen tästä linkistä